Qui som

L’Espai (e)co és un nou espai d’intercanvi i de trobada per al barri de les Planes. Es tracta d’oferir noves oportunitats al veïnat del barri en un espai d’experimentació i d’aprenentatge compartit. Tothom pot participar-hi, implicar-s’hi i gaudir-ne!

S’hi pot passar l’estona gaudint del paisatge o llegint, s’hi poden fer activitats de cos i creatives, així com mirar pel·lis, compartir experiències, organitzar xerrades, meditar… Poden venir famílies amb nadons, grups de consum de productes ecològics i locals, gent amb ganes de socialitzar amb el seu entorn… i molt més!

 

 

Porta la teva idea i la posarem en marxa!

 

QUÈ TÉ D’ESPECIAL?

• La seva gestió
L’Espai (e)co representa un nou model d’equipament, una experiència diferent. És un espai públic, municipal, on les decisions sobre la programació i el funcionament es prenen entre totes les parts: administració, veïnat i entitats.

Un dels objectius d’aquest espai és promoure l’intercanvi per crear una alternativa econòmica i social al barri. A més, la infraestructura de l’espai pretén difondre un nou model de viure i programar els espais basats en l’autosuficiència energètica.

• L’origen de l’edifici
Estudiants de la Universitat d’Arquitectura ETSAV van dissenyar el prototip (e)co. Durant el juny 2015, la plataforma PASaPAS va fer que el prototip desembarqués i es construís al barri de les Planes amb l’objectiu d’esdevenir un nou equipament experimental.

El setembre del 2016 l’Espai (e)co es va obrir com un espai de trobada, de cocreació, d’experimentació, d’innovació social i d’intercanvi.

COM ENS ORGANITZEM

Es gestiona de manera col·laborativa: la comunitat de les Planes participa en totes les entitats del barri i totes aquelles persones veïnes que van decidir implicar-se en la iniciativa, així com l’Ajuntament de Sant Cugat i un equip dinamitzador promotor de la Plataforma PASaPAS.

Aquesta gestió compartida s’organitza principalment a través de la Comissió de Gestió i la Comissió de Treball. La Comissió de Gestió n’és el màxim òrgan gestor, es reuneix mensualment i té la funció d’aprovar la programació, el calendari i el règim de funcionament. Cada agent involucrat té dos o tres representants que en formen part.

La Comissió de Treball, que es reuneix setmanalment, cuida de l’espai i hi construeix el dia a dia elaborant propostes i portant a terme tasques relacionades amb activitats, infraestructura, comunicació i enllaç amb el barri.

Hi ha lloc per a tothom. Així que vine els dijous de 17 h a 19 h o posa’t en contacte amb espaieco@gmail.com si vols unir-te a la comissió de treball. Estarem feliços de conèixer-te!

QUÈ VOL DIR ESPAI D’INTERCANVI?

L’Espai (e)co funciona gràcies a la implicació de totes les persones usuàries: els veïns i veïnes que vulguin desenvolupar-hi activitats o projectes hauran d’aportar el seu granet de sorra implicant-se en una comissió, donant suport puntual o bé aportant el material que es necessiti.

Tot el que hem aconseguit en els darrers mesos ha estat possible gràcies a la suma de diversos esforços. El repte és desencadenar dinàmiques i iniciatives que siguin capaces de generar noves activitats i involucrar-hi més persones!

PUC PROPOSAR UNA ACTIVITAT O UN PROJECTE?

I tant! Si no ens coneixes, t’esperem cada dijous de 17 h a 19 h. També et convidem a la jornada trimestral de portes obertes, l’ÀGORA. I, a més, pots seguir la programació al Facebook: Espai Eco Les Planes.

Per a qualsevol consulta, pots escriure un missatge de correu electrònic a espaieco@gmail.com i et contestarem al més aviat possible!